USTMENU
  YENİ YAPILANMA - 6.6.2013

 

 

DUYURU

 

Hıristiyanlığın en eski merkezlerinden, ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan tüm Süryaniler için kutsal bir mekân olarak kabul edilen ve vakfımızın en önemli değerlerinden olan, Deyrulzafaran Manastır’ımızla ilgili sosyal ve kültürel faaliyetleri, bundan böyle vakfın yönetiminde olan web sitemizde bulabileceksiniz.

 

Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfımız, Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği ve İstanbul'da yaşayan ve Deyrulzafaran Manastırı'na yakın ilgisi olan cemaat bireyleri ile birlikte Manastırımızı, geçmişte olduğu gibi, ulvi değerlerine yeniden kavuşturmak üzere büyük gayret ve özveri ile tüm imkânlarımızı seferber ettiğimizi duyurmak isteriz. Sizlerin yardımlarına ve desteğine ihtiyacımız var.

İstanbul Abraşiyesinde, din adamı ve sivillerin uyumlu çalışmaları neticesinde, ruhani konularda Metropolit, idari ve mali konularda vakıf yönetimi öne çıkmak suretiyle, çağdaş bir yönetim örneği vermektedirler. Bu düzeyden hareketle, Mardin Metropoliti ve Vakıf yönetim kurulu ile ilişkilerini düzenleyen, yeni vakıf yönetmeliği ve Manastır yönetim yönergesi, bu yıl itibariyle hayata geçmiştir.

Bu değişim ile Deyrulzafaran Manastırı mali ve idari işleri, Vakfın Manastır'da yetkilendirdiği yönetim kurulu üyeleri ve dirayetli kişilerle, şeffaflık kurallarına ve kayıt düzenine uygun bir şekilde yönetilecektir.

Deyrulzafaran Manastırı'na bağışta bulunmak isteyen aile veya bireyler, Manastır'da vakıf yönetimi tarafından görevlendirilmiş yaka kartı ile tanımlı, vakıf temsilcilerine makbuz karşılığında yapabileceklerdir. Banka aracılığıyla bağışta bulunmak isteyenler; Vakfın Banka hesap bilgilerini web sitemizin iletişim penceresinde bulabilirler.

Herhangi bir şekilde elden yaptıkları teslimat veya gönderiye resmi makbuz almamış bağışçılar, bize ulaşıp makbuzlarını temin edebilirler. Bağışlarınızın amacına ulaşması için, makbuz edinmenizin çok önemli olduğunu hatırlatırız.

Manastırın mali yapısının iyileştirilmesi çalışmaları ile varmak istediğimiz ana hedef; 3'er aylık dönemlerle, Manastır gelir ve giderlerini, web sitemizde yayınlamak suretiyle, toplumumuzu bilgilendirmek ve mali yapıyı şeffaflaştırmaktır.

Bundan böyle Deyrulzafaran Manastırı ile ilgili tüm güncel haberleri, sosyal ve kültürel konuları, vakfın resmi yayın aracı olan web sitemizde bulabileceksiniz.

 

  

Mardin Süryani Kadim

Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı

İliye KIRILMAZ

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.